Cum se incalzesc inainte de meci cei de la Bayern Munchen sub Pep Guardiola

Posted by

ENJOY FOOTBALL 3Incalzirea, ca element indispensabil inaintea unui meci de fotbal, este extrem de importanta. Fara ea riscam sa ne accidentam jucatorii, riscam sa ne “sufocam” primul 11 inca din primele cinci minute ale jocului. De-alungul timpului au existat diferite metode de a-ti pregati jucatorii inaintea unui meci.

EnjoyFootbal va prezinta azi un model de incalzire pentru grupele mai mari de varsta(Under 16-Under21), ce poate fi pus in practica la orice partida. Am ales ca model incalzirea de la FC Bayern Munchen pentru ca mi s-a parut simpla, eficienta, placuta, deloc monotona.

  • PASUL 1: Jucatorii ies pe teren, alearga de-a latul lui, in jumatatea proprie. Singuri, ori cu balonul la picior, in perechi, oricum doresc. Portarii executa priza.
  • PASUL 2: Jucatorii formeaza grupuri de cate doi si paseaza scurt, distanta dintre ei fiind 20 metri. Rezervele sunt alaturi de ei si paseaza din doua atingeri. Portarii ies pe centrari.
  • PASUL 3: Jucatorii executa miscari dinamice, in timp ce portarii continua sa iasa pe centrari.
  • PASUL 4: Jucatorii executa sprinturi timp de 2 minute. Ei trebuie sa alerge catre preparatorul fizic care se muta inapoi catre dreapta sau catre stanga.
  • PASUL 5: Jucatorii formeaza din nou perechi de cate doi pentru pase lungi, pe sus. Atacantii finalizeaza. Mijlocasii laterali executa 3-4 pase dupa care pleaca in ruperi de ritm.
  • PASUL 6:  Patru jucatori continua cu pasele lungi. Altii trag la poarta. Unul finalizeaza, ceilalti doi asteapta centrari din lateral.
  • PASUL 7: Rezervele trag la poarta, titularii mai executa doua sprinturi si intra la cabine.

UNICAT: Incalzire fara antrenori, se pare ca unul din jucatori o conduce, au facut totul singuri. Doar preparatorul fizic a facut cate sprinturi si miscari dinamice cu ei. Nici un alt antrenor in afara de el nu a fost prezent. NU S-A FACUT POSESIE!

In acel meci FC Bayern a reusit 808 pase corecte din 845, un procentaj de 94%

 

Incalzire FCB - Pep Guardiola
Incalzire FCB – Pep Guardiola

One comment

  1. Nu stiu daca juniorii lui Bayern sunt neaparat un model de succes, chiar daca Pep asta a incercat sa barcelonizeze si grupele de copii si juniori. Ajax, PSV si Heerenven se descurca mai bine.la nivelul asta si scot jucatori buni pe banda rulanta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s